Bevalbad

Bevalbad huren

In de praktijk zien wij dat er steeds meer vraag is naar het bevallen in bad thuis. Bevallen in bad heeft namelijk veel voordelen, o.a.: meer bewegingsvrijheid voor moeder, een pijnverlichtend effect, effectievere weeën en een rustigere overgang van de baby naar buiten de buik.

Bij de assistentes is een document op te vragen waarin je informatie vindt over wat je precies kunt huren, wat praktische tips voor een badbevalling en achtergrondinformatie over de voordelen van een badbevalling. Aan het eind van dit document vind je linkjes naar filmpjes van badbevallingen in de thuissituatie. Houd deze informatie bij de hand op het moment dat je besluit in bad te gaan bevallen zodat je eventueel nog het één en ander terug kunt lezen.

Wanneer je interesse hebt in het huren van een bad kun je dit aangeven bij de assistente. Geef op tijd aan als je een bad wilt huren, je hoort z.s.m. of het bevalbad voor jou beschikbaar is. Vanaf 36 weken zwangerschap kun je het bad dan ophalen op de praktijk. Mocht het zo zijn dat alle baden verhuurd zijn, dan is er nog genoeg tijd om te kijken naar een andere mogelijkheid om een bad elders te huren.

Wij hopen dat ook jij de vele voordelen van een badbevalling gaat ervaren!