Kraambed

Kraambed

Advies en informatie

Het kraambed start direct na de bevalling en duurt 8 dagen. Indien je in het ziekenhuis bevalt en niet dezelfde dag naar huis komt of wanneer je onder leiding van de gynaecoloog bevalt zal het kraambed vanaf thuiskomst onder onze verantwoordelijkheid vallen. Bel ons in ieder geval als je naar huis komt. Voor 12uur s’middags naar de praktijk:0572-760033 en na 12uur naar: 06 12 99 69 87.

In het kraambed zullen wij samen met de kraamverzorgster voor jullie zorgen. Tijdens deze 8 dagen is er een kraamverzorgster in huis die voor moeder en kind zorgt. Wij komen een aantal keer bij jullie op kraamvisite en zullen telefonisch contact hebben als het kraambed ongecompliceerd verloopt.

Wij zijn eindverantwoordelijk voor het kraambed. De kraamverzorgster zal contact met ons zoeken als er medische problematiek ontstaat. Indien nodig komen wij vaker langs. Het kraambed kan met maximaal 2 dagen verlengd worden als daartoe een medische reden is. Hiervoor moet de verloskundige tekenen en worden deze extra dagen vergoed door je zorgverzekering (op de standaard eigen bijdrage na).