Borstvoeding

Borstvoeding

Voeding voor je kind

Borstvoeding is de beste voeding voor je kind. Voor sommigen een makkelijke, snel gemaakte keuze en voor anderen een moeilijker keuze. Wij vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over het geven van borstvoeding. Want het is niet zo dat borstvoeding vanzelf gaat, maar het is bewezen dat als je je voorbereidt, je makkelijker en beter voedt. Er is zó veel informatie over borstvoeding te vinden. Maar welke dingen kloppen en welke niet? Wij hebben samen met de verloskundigenkring Zwolle eo. de belangrijkste informatie samengebundeld in een boekje en zijn van mening dat als je dit boekje goed doorleest je goed voorbereid bent.

Wil je weten hoe borstvoeding gemaakt wordt?

Lactatiekundige

De kraamverzorgster zal jullie in de kraamweek begeleiden met de borstvoeding. Ook wij zullen hierin een rol spelen. Als er problemen ontstaan en er geen verbetering optreedt, kan het zinvol zijn om een lactatiekundige te benaderen. Zij is gespecialiseerd in borstvoeding en kan met haar kennis en ervaring een steentje bijdragen.

Wij werken samen met Natasja Velthof, lactatiekundige. Voor meer informatie zie haar website: https://www.natasjavelthoflactatiekundige.nl/over-mij/

Natasja geeft ondersteuning bij borstvoeding, en biedt informatieavonden aan over borstvoeding op onze praktijk. Je kunt ook bij haar terecht voor een borstvoedingsconsult, dit kan zowel aan huis als op onze praktijk. Het verschilt per zorgverzekering of lactatiekundige zorg vergoed wordt. Check vooraf je polis, zo kom je niet voor verrassingen te staan!